کارگاه آشنایی با الزامات و فرایند تدوین و بازنگری متون درسی

حسب دستور ریاست محترم جامعه المصطفی العالمیه حضرت آیت‌الله اعرافی مبنی بر واگذاری بخشی از تدوین و بازنگری متون درسی به مجتمع آموزش عالی مشهد مقدس و ضرورت آشنایی اساتید محترم با اصول و استانداردهای تدوین متن، کارگاه سه‌روزه از 26 الی 28 تیرماه با عنوان «آشنایی با اصول و مبانی تدوین متون درسی» در ساختمان ستاد مجتمع آموزش عالی مشهد مقدس از سوی مرکز پژوهشی برگزار شد. حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر حسن رضایی مدیرکل دفتر تدوین متون درسی پژوهشگاه بین‌المللی المصطفی و جناب آقای دکتر سید امیر هاشمی کارشناس مسئول این اداره، تدریس در این کارگاه را به عهده داشتند. افتتاحیه این کارگاه با حضور ارزشمند حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر عباسی معاون محترم آموزش جامعه المصطفی و حجت‌الاسلام‌والمسلمین مهدوی‌مهر رئیس مجتمع آموزش عالی مشهد مقدس برگزار گردید.

گزارش افتتاحیه کارگاه آشنایی با الزامات و فرایند تدوین و بازنگری متون درسی

کارگاه تدوین متن 0

کارگاه تدوین متن 1

در آغاز کارگاه، پس از تلاوت قرآن کریم توسط قاری بین‌المللی جناب آقای تقی پور، حجت‌الاسلام‌والمسلمین عصارزاده رئیس محترم مرکز پژوهشی به میهمانان و شرکت‌کنندگان خیرمقدم گفته و گزارش مختصری از پیشینه و روند اجرایی تدوین متون در مشهد را به حاضرین ارائه کردند.

کارگاه تدوین متن 2

در ادامه حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر حسن رضایی با بیان اهمیت و عظمت پروژه تدوین متون آموزشی به ویژه در المصطفی که دارای اقتضائات خاص بین المللی می‌باشد، خواستار حضور حداکثری اساتید محترم المصطفی و به‌ویژه مجتمع آموزش عالی مشهد مقدس در این زمینه شدند و ابراز امیدواری کردند که بتوانند از طریق این کارگاه اساتید توانمند و علاقه‌مند را در جهت تدوین و بازنگری متون در حوزه‌های دانشی المصطفی به‌کارگیرند.

کارگاه تدوین متن 3

در ادامه حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر عباسی معاونت محترم پژوهش المصطفی که به‌تازگی مسئولیت معاونت آموزش را به عهده گرفته‌اند، نکات نه‌گانه مهم و قابل‌توجهی را در زمینه مؤلفه‌های موردنیاز متون درسی عرضه داشتند:

1. 1- تناسب متن با سطح تحصیلی فراگیر؛
  2. 2- روانی و آسان‌یابی؛
  3. 3-ساختارمندی و عنوان‌بندی؛
  4. 4- تقویت‌کننده روحیه تدبر، تفکر و نقد در فراگیران؛
  5. 5- روزآمدی و جامعیت؛
  6. 6- داشتن اعتبار علمی مناسب؛
  7. 7- انتقال‌دهنده ارزش‌های نظام آموزشی؛
  8. 8- تناسب داشتن حجم متن با محتوای درسی؛
  9. 9- زمینه‌سازی برای انتقال فراگیر به مراحل بعد نظام آموزشی.

همچنین ایشان در کنار متن درسی از استاد و فضای آموزشی هم به‌عنوان عوامل دیگر یاد کردند که در زمینه انتقال مفاهیم آموزشی و بهبود کیفی آموزش مهم و مؤثرند.

در پایان مراسم افتتاحیه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین مهدوی‌مهر ریاست مجتمع آموزش عالی مشهد مقدس با تبریک مسئولیت جدید و مهم حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر عباسی به‌عنوان معاون آموزشی المصطفی، ابراز امیدواری کردند حضور ایشان بتواند در زمینه پیوستگی هرچه بیشتر پژوهش و آموزش المصطفی با توجه به وزانت علمی و پیشینه ایشان، راهگشا و تحول‌آفرین باشد.

کارگاه تدوین متن 9

اطلاعیه کارگاه تدوین متون درسی فشرده