گزارش صدم جلسه شورای علمی پژوهشی نمایندگی خراسان

شورای علمی پژوهشی نمایندگی

مصوبات جلسه صدم

تاریخ 11/ 05/ 1399

شورای علمی پژوهشی نمایندگی خراسان در تاریخ 11/ 05/ 1399 برگزار گردید و مصوبات زیر را به همراه داشت:

1. مجموعه کارگاهها، نشست های علمی و مسابقات پژوهشی در سال 99 که از سوی مدارس عالی خواهران نمایندگی خراسان پیشنهاد شده است، مورد بررسی ریاست و اعضاء محترم قرار گرفت.
    مصوبه:
         کارگروهی متشکل از معاون پژوهش جناب آقای دکتر رقوی، رئیس پژوهشکده جناب آقای عطاران طوسی و مدیر گروه علمی مربوط به هر طرح، تشکیل و طرح های ارائه شده بررسی شود، نتیجه بررسی این کارگروه مورد تایید شورا می باشد.
          بر این اساس مصوبات کارگروه فوق به شرح ذیل می باشد:

❖ کارگاههای مشترک میان مدارس عالی خواهران
    1. کارگاه "دانش افزایی مجازی کوتاه پژوهی" مصوب گردید.
    2. کارگاه "کارورزی کوتاه پژوهی" مصوب گردید.

کارگاهها، نشست های علمی و مسابقات پژوهشی پیشنهاد شده توسط مدرسه عالی علوم انسانی، حکمت و تاریخ خواهران:
    1.کارگاه "تکنیک های جستجوی اطلاعات در منابع آنلاین" تصویب و مقرر گردید تحت عنوان زیر دسته بندی شود.
                                                               • روش های نوین پژوهش ( :)1تکنیک های جستجوی اطلاعات در منابع آنلاین
    2.کارگاه تخصصی " کاربردهای تفکر نقاد در مطالعات علوم اسلامی" مصوب گردید.
    3.کارگاه تخصصی "مهارت های ترسیم نقشه ذهنی (Mindmap) در دروس فلسفی کلامی" مصوب گردید.
    4.کارگاه " تاملات تاریخی بر شبهات عاشورایی" مصوب گردید.
    5.نشست " فلسفه و زندگی" مصوب گردید.
    6.مسابقه " جذاب ترین نقشه ذهنی از کتاب محاضرات" مصوب گردید.
    7.مسابقه " ماراتن کتابخوانی رمان فلسفی دنیای سوفی" مصوب گردید.

کارگاهها و نشست های علمی و مسابقات پژوهشی پیشنهاد شده توسط مدرسه عالی فقه و قرآن خواهران:
    1.کارگاه " معرفی نرم افزارها و سایت های تبدیل گفتار به نوشتار" تصویب و مقرر گردید تحت عنوان زیر دسته بندی شود.
                                                                • روش های نوین پژوهش(2): معرفی نرم افزارها و سایتهای تبدیل گفتار به نوشتار
                           محورهای اصلی در 3 محور زیر دسته بندی شود:
                                                                • بهترین نرم افزارها و سایت های تبدیل گفتار به نوشتار
                                                                • مزایا و محدودیت سایتها و نرم افزارهای یاد شده
                                                                • شیوه های کار با سایتها و نرم افزارهای برتر
    2.کارگاه " اهل سنت شناسی در سه سطح (مقدماتی، متوسطه و پیشرفته)" به 3 طرح نامه کارگاهی تبدیل شود و موارد ذیل ضرورت برگزاری در محورهای اصلی بیاید و به صورت زیر اصلاح گردد:
                                                                1.آشنایی با فرقه های اهل سنت
                                                                2.آشنایی با شیوه های تعامل با اهل سنت
                                                                3.آشنایی بانحوه مناظره با اهل سنت
                                                                4.پاسخگویی به شبهات و اشکالات
    ضرورت برگزاری مجددا توسط خانم حیدری نوشته شود.
    3.نشست "بررسی آراستگی از منظر فقه امامیه" تصویب و مقررر گردید ادبیات ضرورت برگزاری توسط خانم وفادار اصلاح شود.
    4.نشست "بررسی پیاده روی اربعین در منابع اسلامی" بررسی و مقرر گردید عنوان و ضرورت برگزاری اصلاح شود و در محورهای اصلی عناوینی چون پیاده روی اربعین از منظر آیات اصلاح شود.
    5.نشست " 1.آشنایی با انواع فعالیت های قرآنی مطابق با بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری.2.آینده پژوهی و ظرفیت های رشته علوم قرآن و حدیث " تبدیل به دو طرح نامه نشست شود، ضرورت برگزاری اصلاح شود و محورهای اصلی کامل و از طریق خانم حیدری دنبال شود.
    .6.مسابقه "بهترین طرح پژوهشی طلاب در بیانیه گام دوم انقلاب" با اصلاحات ذیل تصویب گردید:
                                                                • عنوان طرح به "بهترین طرح مقاله پژوهشی در کتاب انقلاب در گام دوم" تغییر یابد.
                                                                • ضرورت برگزاری طرح توسط خانم وفادار اصلاح شود.
    7.مسابقه " 1.اهل سنت و غدیر : معرفی کتاب، مقاله، وبلاگ، سایت، گروههای مجازی. بیان خلاصه و دیدگاه درباره غدیر و احیاناً نقد. 2.کتاب سیمای خانواده در قرآن " تبدیل به دو طرح مسابقه گردد.

2. طرح آقای سعید کریم پور با عنوان "احصاء و مطالعه تطبیقی شباهت های لفظی و محتوایی کتاب گورو گرنت صاحب و قرآن کریم" پیشنهاد شده توسط گروه مطالعات تطبیقی اسلام و ادیان پژوهشکده بین المللی امام رضا علیه السلام، مورد بررسی ریاست و اعضاء محترم قرار گرفت.

ملاحظات:
         • سیکها در هند فرقه ای بسیار تاثیر گذارند و دارای وزنه اقتصادی قابل ملاحظه ای هستند. علاوه برآن اهل تعامل و مساعدت و همیاری های اجتماعی مردمی می باشند و علاقه و ارادت به امامان شیعه دارند.
         • باید برای جذب آنها و تاثیرگذاری آنها برنامه داشته باشیم. دغدغه ها را شناسایی کنیم و شناخت کاملی از آنان داشته باشیم.
        • همگرایی یک اصل و حرکت مناسبی در گفتگو های بین ادیانی است و باید حمایت گردد. در گفتگوی بین ادیانی نباید با صراحت دنبال اثبات حقانیت اسلام و ابطال دیگر مکاتب باشیم بلکه باید ویژگیها و امتیازات اسلام را برجسته نماییم تا جاذبه ایجاد گردد.
         • شباهتهای ناشی از تاثیرگذاری قرآن کریم شناسایی و مورد تاکید قرار گیرد.
    مصوبات:
        1.با توجه به ملاحظات مطرح شده، پژوهشگر طرح، اصلاحات لازم را زیر نظر مدیریت گروه مطالعات تطبیقی اسلام و ادیان انجام داده و مجددا طرح در شورا بررسی گردد.
              • در موضوع، فرقه سیک به عنوان دین مطرح نباشد بلکه یک آیین مطرح گردد.
              • طراح پروژه به استفاده از مشاور در علم کلام اسلامی و علوم قرآن و تفسیر و کتاب مقدس سیکها به زبان اصلی (حتی الامکان،) الزام گردد.
            • می توان پروژه را حول محورهای خداشناسی، هستی شناسی، انسان شناسی، فرجام شناسی انسان، پیشوا شناسی، متون مقدس و شریعت و مناسک، اخلاق و عرفان، موعود و آینده جهان پیش برد.
        2.گروه های علمی پژوهشی، تعیین سیاستهای پژوهشی را در اولویت قرار دهند و از جمله سیاست های پژوهشی گفتگوی بین ادیانی را در شورای علمی به تصویب برسانند.
        3.از طلاب هندی که در این نمایندگی در حال تحصیل یا فارغ التحصیل هستند استفاده بهینه گردد.
        4.یک پروژه مشترک مطالعاتی المصطفی(ص) با دانشگاه علیگر هند برنامه ریزی و طرح گردد.

{اللّهم صلّ علی محمّد و آل محمّدوعجّل فرجهم}

• آخرین ویرایش در سه شنبه, 25 شهریور 1399 13:42