آقای غلام احیا حسینی

یکشنبه, 03 تیر 1397 12:32

شمال افغانستان از موقعیت ژئوپلیتیک و مهمی در افغانستان برخوردار است.  اما چندی است که ناآرامی‌های جنوب افغانستان به سمت شمال افغانستان کشیده شده است. در یادداشت فعلی به برخی از دلایل این امر به‌صورت فهرست‌وار اشاره می‌شود.

سه شنبه, 21 فروردين 1397 15:39

مدتی است که خبرهایی شگفت‌آور از پروژه‌ی اصلاحات در نظام عربستان در رسانه ­ها دیده می­شود. در میان این سلسله از اصلاحات که عمدتاً با فکر و ایده‌ی شاهزاده‌ی جوان، محمد بن سلمان، در حال اجرا است، خبری در خصوص اصلاحات اساسی در کتب آموزش دینی مدارس عربستان نیز جالب‌توجه است.

یکشنبه, 29 بهمن 1396 19:36

نخستین آشنایی کره ها با اسلام بواسطه آشنایی آنها با تجار و بازرگانان مسلمانان رخ داده است. اکثریت مسلمانان کره، مربوط به جامعه مهاجران و غالبا از خاورمیانه و آسیای مرکزی میباشند.

دوشنبه, 16 بهمن 1396 12:19

سرعت شگفت آور علم و به تبع آن توسعه ی شتابناک ارتباطات و ظهور پدیده اینترنت و گوشی های هوشمند و نیز حرص و طمع سیری ناپذیر انسان¬ها در استثمار و استعمار و به تبع آن بروز جنگ¬های متعدد جهانی و منطقه ای در عصر حاضر و ده ها ویژگی دیگر این عصر باعث شده، تا رابطه و تعامل انسان¬ها با یکدیگر تغییرات وسیعی را در خود ببیند. از مهمترین نتایج این رویدادها ظهور پدیده¬ی مهاجرت است.

دوشنبه, 16 بهمن 1396 12:30

قرن بیستم و دو دهه ای که از قرن بیست و یکم گذشته است یکی از پرتلاطم ترین دوران حیات تمدن اسلامی به شمار می آید. ظهور و بروز انقلابها و جنبشهای اسلامی، ظهور دولتها و حکومتهای مسلمان و حوادث بسیار تأثیرگذار  این ادعا را به واقعیت نزدیک می کند. اما شاید دو دهه اخیر به سبب ظهور جنبشهای افراطی، سهم مهمی در مطالعات پیرامون جهان اسلام را به خود اختصاص داده است.

دوشنبه, 16 بهمن 1396 12:31

جاهلیت نخستین دارای مشخصاتی بوده است و بنظر می رسد، عصر کنونی هم با وجود پیشرفت علم و امکانات زندگی مادی، دوباره گرفتار همان مشخصه های شده و جاهلیت مدرن لقب گرفته است. نویسنده در این یادداشت به برخی از عوامل تاثیرگزار بر گسترش جاهلیت مدرن اشاره می کند.

دوشنبه, 16 بهمن 1396 12:32

به گزارش روابط عمومی مدرسه عالی خواهران المصطفی مشهد، نشست علمی با موضوع اسلام و مسلمانان در ژاپن با حضور دکتر غلام احیا حسینی پژوهشگر مرکز پژوهشی مجتمع آموزش عالی مشهد در جمع خواهران سطح کارشناسی و ارشد گروه کلام 13 آذرماه برگزار شد.

دوشنبه, 16 بهمن 1396 12:32

سید قطب از شخصیت‌هایی است که در جریان‌های بنیادگرای عصر حاضر بیشترین تأثیر را داشته و دارد از او به‌عنوان یکی از چهره‌های مطرح و یکی از نظریه‌پردازان اخوان المسلمین یاد می‌شود که توانست با نوشتن کتاب‌هایی چون تفسیر فی ظلال القرآن و معالم فی الطریق،  راهکار برون‌رفت از معضلات را جهاد یا هجرت اعلام کرد. اصولی که هم‌اکنون به‌صورت بسیار پررنگ در گروه‌های تکفیری نظیر داعش دیده می‌شود.